5 SEO-tips til dine Youtube-videoer

Skrevet af
Jeppe Rahbek
28/05/2018

Skal du have flere views? Så giv denne guide et view ;-)

Vil du gerne have flere visninger af dit content på Youtube? Du har sikkert prøvet at lave noget fedt video-content, som du gerne vil have spredt ud ved at uploade det på Youtube. Men godt content er ikke ensbetydende med mange visninger – med mindre du er en kendis eller uploader noget fra et af de helt store verdenskendte brands.

Hvad kan du så gøre for, at dit content bliver set på Youtube? Nøglen er SEO. For at din video bliver søgt frem, skal du have styr på din SEO. Få vores 5 tips til, hvad du kan gøre for at få flere visninger af dine videoer på Youtube og andre kanaler.

1. Catchy thumbnail

En catchy thumbnail er et af de allervigtigste elementer, når du gerne vil have din video spredt ud til mange seere. En thumbnail er det billede, der bliver vist, inden videoen bliver afspillet. Det er altså det første, som dine seere støder på, når de overvejer, om de vil trykke play på din video.

Det giver sig selv, at du skal gøre en indsats for at fange en potentiel seers interesse her. Ellers lader personen bare være at trykke play – og går i stedet videre til den næste video i rækken. Et godt råd er at tænke på din thumbnail som en filmtrailer – er der et sted, hvor du kan pause videoen, hvor pausebilledet faktisk beskriver hele videoen? Det vil være et oplagt bud på en thumbnail!

Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om, hvordan du med få virkemidler kan lave effektive thumbnails.

2. Brug keywords i titlen på din video

Din video skal have en titel, når du uploader den. Det er klart. Kunsten er her at finde på en titel, som kort og godt fortæller, hvad indholdet er i din video. Den titel, som du vælger, har ikke bare betydning for, om en potentiel seer finder din video interessant, men influerer også på SEO. Så det er altså ikke lige meget hvor meget energi, som du ligger i at finde frem til en god titel.

Google kan hjælpe dig. Du kan med fordel gøre brug af Googles auto complete feature, der kommer med en række bud på, hvad du kan kalde din video. Du indtaster et par keywords, og så viser Google dig automatisk de mest populære søgninger, hvori de indtastede keywords indgår. Her er der mulighed for med Googles hjælp at få skrevet en titel, som får din video til at ranke højt på Google.

Der er også hjælp at hente på Youtube. Hvis du tænker, at din video vil blive søgt frem på Youtube, hvilket især er tilfældet med musikvideoer eller live-tutorials, så kan du gøre brug af Youtubes auto complete feature.

3. Sælg din video – beskriv din video

Din video skal ikke bare spises af med en god titel – den skal også udstyres med en god beskrivelse. Det er fyldestgørende med en beskrivelse på 4-5 linjer, som dækker temaet i din video og frister en potentiel seer til gerne at ville se mere.

Kunsten er her at komme med en teaser, som giver lyst til mere. Afslør derfor ikke hele pointen – så er der ingen grund til at bruge tid på at se din video.

Glem ikke at inkludere keywords i din beskrivelse. Des tidligere i beskrivelsen, des bedre er det for SEO og for videoens ranking. Du kan også her gøre brug af Googles auto complete feature til at få ideer til hvilke ord, der er vigtige at have med i din beskrivelse.

4. Inkluder closed captions

Closed captions kan beskrives som en form for undertekster til videoer. Med Youtubes closed caption feature vil der blive vist tekster til din video, og de bliver oversat til forskellige sprog – alt efter hvor seeren ser din video fra. Youtubes nye algoritme kopierer automatisk din stemme på videoen, og det gør det langt nemmere at aktivere funktionen. Indeholder din video ikke stemmer, kan du selv skrive dine closed captions.

Closed captions gør det ikke bare nemmere for seeren at forstå indholdet af din video, men har også en afgørende betydning af SEO-mæssige grunde. Det gør din video søgemaskine-venlig og øger sandsynligheden for en god ranking.

5. Giv din videofil en god titel – inden du uploader

Når du endelig er færdig med at redigere din video og er klar til at uploade den, er det nemt at komme til at lave den tanketorsk, som det er at undlade at give videofilen en titel. Titlen mov010.mp4 siger ikke meget om, hvad videoen rent faktisk indeholder – og gør ej heller noget godt for din SEO eller din ranking.

Husk derfor altid at navngive din videofil, inden du uploader den. Hvad enten det så er på Facebook, Youtube eller via en helt tredje kanal. Inkluder igen keywords, så din video dukker frem i søgninger og får en chance for at ranke højt.

En sigende titel giver Google og andre søgemaskiner viden om, hvad videoen har af indhold, og det er derfor langt nemmere at indeksere den og lade den dukke op i diverse søgninger.
Fedt content er vejen frem
Husk på, at du hurtigt bliver straffet, hvis du uploader en video, som folk kun gider se et par sekunder af. Det er et kæmpe turn-off for Youtube, der har sin egen algoritme, når det kommer til at ranke videoer.
Alfa og omega er altså, at du producerer fedt indhold, som folk rent faktisk gider at se til ende. Når du har styr på det, er næste skridt at få styr på din SEO.
Så begynder det at blive sjovt!

Det er en kæmpe fornøjelse at se visningerne vælte ind, når du har uploadet noget fedt video-content, som du har haft det sjovt med at lave.
God fornøjelse med at lave fede videoer – og at få dem til tops i søgeresultaterne

Blogposts, som du måske finder interessant