Maersk

Videoen skulle være en dokumentar og Maersk er de første til at bruge en dokumentar som hvervningskampagne. Vi knuselske

Video challenge

Hvordan filan planlægger man sådan noget her?

Outcome

Indhold til hele rekrutteringstragten

Impact

En fortælling, som målgruppen køber ind i. Hele vejen!

Team

Bureau - CompanYoung

Videograf - Absent Wall

B-foto - Jeppe Svendsen

Klipper - Absent Wall

Grade - Kevin Kvist

Koncept - Daniel Birkholm og Jeppe Rahbek

Services

Konceptudvikling

Storyboard

Cast af hovedperson

Videoproduktion

Fra Maersk til dokumentar og tilbage igen

Maersk er jo en mastodont af en international virksomhed, der har eksisteret siden 1904, og som i dag er en af de allerstørste inden for transport af containere. Med tiden er Maersk blevet meget mere end et fragtfirma. Blandt meget andet rekrutterer de unge til at uddanne sig i deres regi. Maersk ønskede en video, der skulle få flere unge til at uddanne sig til skibsofficerer, og derfor skulle videoen vise, hvad livet til søs indeholder. Videoen skulle være en dokumentar og Maersk er de første til at bruge en dokumentar som hvervningskampagne. Vi knuselsker den dokumentaristiske genre, men vi ved også, at der er mange udfordrende elementer ved netop denne genre. Vi kan mange filmtricks, men vi kan ikke forudse fremtiden, og derfor var det med stor spænding, at vi drog mod nord med en masse grej.

Så til søs!
Maersk havde et ønske om at lave en video i et langt format, hvor der var tid til at gå i dybden med selve oplevelsen af at uddanne sig til skibsofficer og generelt livet på et af Maersk store containerskibe. I dag er der mange uddannelsessteder, der begynder at benytte sig af videomarkedsføring, og det er med god grund. For mange unge er videoformatet en vigtig informationskilde, og alt tyder på, at det er fremtiden. Det var essentielt, at Maersks video både indeholdt informative elementer, men også elementer, der mindede om YouTube/vlogger-formatet, for at tale ind i et sprog, den unge målgruppen kender i forvejen. Derudover var det vigtigt for Maersk, at videoen talte til fagnørden, eventyreren, den karriereorienterede og sømanden, fordi det er netop disse typer, der oftest opsøger uddannelsen. Indledningsvis havde vi flere møder med Maersk, dokumentarens hovedperson Tim og kontaktpersonen, for der var meget, der skulle orkestreres inden afgang. Først var det væsentligt at fastlægge en overordnet struktur for videoen og formatet. Målet var at få helheden og nærværet med i videoen, og derfor var en hovedpersonsbåret dokumentar oplagt. Altså var det også vigtigt, at vi havde en klar fornemmelse af Tim.

Related cases